Wij bieden u
  • Natuurontwikkeling
  • Biodiversiteit
  • Zaden van inheemse planten
  • Kruidenmengsels
  • Zaai-advies
  • Groenbeheer

Welkom bij MediGran

MediGran is ruim 25 jaar gespecialiseerd in het verzamelen, telen en verwerken van zaden van inheemse planten. Door haar expertise is MediGran toonaangevend in de toepassing van inheemse kruidenmengselswilde bloemenmengselsbermmengsels en weidemengsels voor een natuurvriendelijke leefomgeving en ecologische groenbeheer.

De soorten toegepast in de kruidenmengsels zijn gekozen op basis van ecologische en sociologische principes, terwijl de onderlinge verhoudingen zorgen voor een evenwichtig zaadmengsel. Wij geven u graag advies bij uw streven naar een natuurvriendelijke leefomgeving en ecologisch verantwoord groenbeheer.

Met een 40-tal kruidenmengsels en ongeveer 700 soorten zaden van inheemse planten helpt MediGran  bij natuurontwikkeling en de ontwikkeling van een grotere biodiversiteit van de inheemse flora.

Kruidenmengsels

Akkerflora, Graanakkerflora, Ruigteflora, Graslandflora, Schaduwflora

De inheemse kruidenmengsels van Medigran zijn samengesteld volgens plantensociologische principes. M.a.w. de soorten in het mengsel behoren toe aan een bepaalde standplaats met gelijke milieuomstandigheden. Deze opzet biedt het meeste succes voor een evenwichtige en duurzame vegetatie.

Landschapsflora

Bij de samenstelling van deze wilde bloemenmengsels is voornamelijk rekening gehouden met landschappelijke (esthetische) waarde en in mindere mate met plantensociologische factoren. De milieukenmerken van deze zaadmengsels zijn hierdoor minder specifiek aangegeven.

Het bedrijf

MediGran werd opgericht in 1982 en er werden contacten gelegd met beheerders die wilden overgaan van traditioneel naar ecologisch beheer van kruidenvegetaties. Kennisoverdracht van experimentele projecten hebben vervolgens bijgedragen tot de expertise die wij heden ten dage in huis hebben en graag willen aanbieden. MediGran heeft een formulier ontwikkeld om maatwerk te kunnen leveren: ‘het matchingformulier‘. Dit formulier is hier te vinden.

Inheemse Kruidenmengsels
De inheemse kruidenmengsels van MediGran zijn samengesteld volgens plantensociologische principes.
Deze opzet biedt de grootste kans op  succes voor een evenwichtige en duurzame vegetatie.

Zade van inheemse planten
Onze zaden van inheemse planten worden geproduceerd en verzameld in Nederland. Als het kan worden er geen bestrijdingsmiddelen toegepast op de akker of bij de verwerking van de geoogste zaden.

Zaadkwaliteit
Zaad is een levend product en heeft derhalve een beperkte levensduur. Dit is niet voor alle soorten gelijk. De kiemkracht van bv. de Dotterbloem is na 1 jaar al gereduceerd naar 50% terwijl andere soorten veel langer houdbaar blijven mits onder de juiste omstandigheden opgeslagen.

De zaden afkomstig van wilde bloemen zijn niet altijd te testen op hun levenskracht.
Sommige soorten verkeren in kiemrust en zullen d.m.v. natuurlijke inductie gaan ontkiemen.
Een andere belangrijke factor voor kwaliteit is, net als bij de oogst van druiven voor wijnproductie, het oogst tijdstip. Omdat de wildebloemenzaden van Medigran hoofdzakelijk handmatig en gefaseerd worden geoogst kunnen wij toezien op een hoge en zuivere kwaliteit.

Kruidenmengsels

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vehicula eros vel ex bibendum, a iaculis neque mollis. Pellentesque pulvinar porta tellus, ut pellentesque eros egestas in. Phasellus eget consequat est. Proin placerat a risus ac efficitur. Mauris semper consectetur nunc. Maecenas euismod id eros in maximus. Sed eget lorem interdum, ornare nisi at, condimentum arcu. Morbi sollicitudin imperdiet nunc id consectetur. Etiam gravida quam sed erat ultricies molestie.

Ieder jaar brengen wij een nieuwe brochure uit met al onze zaden en mengsels. Bent u geïnteresseerd, dan sturen wij u deze graag toe. Klik op de button om uw gegevens op te geven.

© 2021 Medigran